Portal de știri
Societate

Energocom a procurat 10 mln metri cubi de gaze pe care le va stoca în Ucraina

Zece milioane de metri cubi de gaze naturale au fost procurate de Energocom la preț de 997 euro/1000 m3. Volumele vor fi stocate în depozitele subterane din Ucraina și vor fi utilizate de Republica Moldova în cazul limitării sau a întreruperii livrărilor de gaze naturale de către Gazprom, transmite IPN.

Este prima achiziție în cadrul  proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.La licitația organizată de Energocom au participat companiile precalificate conform regulilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Energocom a accesat Tranșa de diversificare, în valoare de până la 100 de milioane de euro, din Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

În cadrul proiectului menționat, Energocom va desfășura în continuare licitații pentru achiziția gazelor naturale având drept scop asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, precizează compania. 

Related posts

Tânăra acuzată de omorul copilei de doi ani, condamnată la 12 ani de închisoare

Albasat

Un concurent electoral a avut în calitate de donatori șomeri și pensionari

Albasat

Bărbat accidentat de camion la Sângera, chiar pe trecerea pentru pietoni

Albasat

Leave a Comment