Societate

Europa se pregătește de al treilea val de COVID-19. Numărul infectărilor crește la nivel mondial

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este din nou în creștere, la nivel global. Mai multe țări europene se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei. Cehia revine la lockdown, iar Franța se pregătește să ia o decizie similară. 

Joi au fost înregistrate peste 427.000 de cazuri noi în lume, cu 25% mai multe față de ziua precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Trendul crescător pare să se păstreze inclusiv în România, unde sâmbătă au fost raportate peste 3.400 de noi infectări. 

În ceea ce privește Europa, sunt mai multe țări care se confruntă cu o creștere serioasă a numărului de îmbolnăviri. În unele state, autoritățile se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase. 

Cehia, spre exemplu, a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidență din lume, accelerată de tulpina britanică. Bilanțul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă este la niveluri record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown. 

Polonia și Slovacia sunt și ele pe listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% din cazurile raportate sunt provocate de varianta britanică a coronavirusului. 

O creștere alarmantă a numărului de noi infectări cu coronavirus se înregistrează și în Franța. Din 6 martie, francezii ar putea reveni la starea de urgență. 

Related posts

Ущерб, нанесенный посевам пшеницы засухой, превышает 700 млн. леев

Albasat

Mariana Țăranu: Dorința de libertate a fost una sinceră și firească

Albasat

Proteste de amploare în Argentina împotriva măsurii izolării. „Vor să ne domine prin boală şi izolare”

Albasat