Portal de știri
Societate

Ex-procuror anticorupție, reținut în dosarul „Vento”

Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost reținut aseară, 26 ianuarie, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul „Vento”. Acestuia îi sunt imputate mai multe capete de acuzare, printre care exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că toate aceste acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento”. „Precizăm că, recent, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „Vento”, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă”, menționează PG într-un comunicat de presă. Astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Sub învinuire pentru intentarea dosarului la comandă în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „Vento” este pus și șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze astăzi contestația Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, din 20 ianuarie, prin care demersul procurorului de aplicare a arestului în privința lui Viorel Morari a fost respins.

Related posts

Socialiștii, la Curtea Constituțională. Nu sunt de acord cu unele prevederi din Codul Electoral

AlbasatTV, Nisporeni

Din 1 aprilie, polița medicală este obligatorie pentru cei care revin în țară

Albasat

Expoziție comemorativă 90 de ani de la nașterea primului președinte al Parlamentului

Albasat

Leave a Comment