Portal de știri
Fără categorie

Fabricat în Moldova prezintă produsele și serviciile a circa 450 de agenți economici

Circa 450 de agenți economici din toate ramurile economiei naționale își vor prezenta produsele, serviciile și realizările în cadrul celei de-a XVIII-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”, care se deschide pe 30 ianuarie, la Moldexpo. Cu standuri colective vor participa la expoziție companii din 18 raioane, agenți economici din UTA Găgăuzia și din regiunea transnistreană, transmite IPN.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat într-o conferință de presă că „Fabricat în Moldova” este o expoziție unicat, care promovează produsele și serviciile autohtone, cu participarea masivă a companiilor din țară, din diferite ramuri. Genericul ediției din acest an este: „Acasă. Autentic. Autohton”. Suprafața expoziție este de aproximativ 3200 de metri pătrați, extinzându-se în trei pavilioane ale centrului expozițional.

Sergiu Harea a menționat că, pe lângă interesul față de acest eveniment, pe care îl manifestă reprezentanții autorităților publice, agenții economic, un interes aparte vine din partea partenerilor de dezvoltare. În cadrul proiectului „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea AA/DCFTA în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”, agenții economici vor fi informați despre oportunitățile pe care le oferă Acordul de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător, semnat cu UE.

O premieră în acest an va fi participarea cu stand comun a companiilor care fac parte din Camera bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova-China, companii care susțin producătorii autohtoni pentru a exporta pe piața chineză. De asemenea, autoritățile din țări cum ar fi Turcia, România, Rusia, Belarus, susțin companiile, acoperindu-le o parte din cheltuieli, ca să aibă posibilitatea să viziteze expoziția.

Ca și în edițiile anterioare, expoziția va găzdui un program de dezbateri, în cadrul căruia vor fi abordate subiecte de actualitate atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens, vor fi organizate diverse mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.

Lansarea expoziției va ave loc pe 30 ianuarie, ora 11.00, în pavilionul nr. 2 de la Moldexpo. Ediția din 2018 a expoziției „Fabricat în Moldova” a avut 50 de mii de vizitatori unici, fapt care, potrivit conducerii CCI, denotă interesul populației pentru acest eveniment.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment