ALBASAT
Societate

Fără să știe că are coronavirus, o persoană poate infecta altele 3, iar acestea încă 9

„Unele persoane sunt infectate cu noul coronavirus fără ca să cunoască acest lucru. Ieșind afară, ele infectează cel puțin trei persoane timp de o săptămână, care vor infecta încă nouă, iar acestea încă 27 de persoane. Astfel, virusul se răspândește foarte rapid”. Cu acest mesaj vin autoritățile din sănătate într-o campanie națională de informare, transmite IPN.

Campania este lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății.

Specialiștii atenționează că, aunci când persoanele stau acasă, când este păstrată distanța socială de un metru, când persoanele lucrează de acasă, nu merg la vecin, nu ies în parc, nu vizitează părinții, numărul persoanelor infectate scade, presiunea pe medici se reduce, iar cei dragi sunt protejați.

Începând cu data de 17 martie, în Republica Moldova este declarată stare de urgență. Până în prezent, au fost raportate 864 de cazuri confirmate cu COVID-19 și 17 decese asociate noului tip de coronavirus.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis că, de pe 7 până pe 17 aprilie, bugetarii vor avea zile libere. Decizia se aplică pentru toate unităţile din sectorul bugetar și autorităţile publice la autogestiune.

Related posts

Cursul valutar oficial la 08.04.2024

AlbasatTV, Nisporeni

În primele două săptămâni, universitățile vor desfășura procesul de studii online

Albasat

Марианна Цэрану: Желание свободы было искренним и естественным

Albasat

Leave a Comment