Portal de știri
Societate

Fracțiunea comuniștilor și socialiștilor a părăsit ședința Parlamentului

Deputații din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că mai multe propuneri de-ale lor nu au fost introduse pe ordinea de zi, transmite IPN.

În debutul ședinței, comuniștii și socialiștii au propus ca de pe ordinea de zi să fie exclus proiectul de lege pentru ratificarea Acordului cu Guvernul SUA în ceea ce ține de procurarea teritoriului Stadionului Republican. De asemenea, fracțiunea a propus introducerea pe ordinea de zi a unei inițiative ce prevede, potrivit deputaților BCS, măsuri anticriză în sprijinul cetățenilor și a mediului de afaceri. Aceștia au mai solicitat audierea directorului Serviciului de Informații și Securitate, a ministrului apărării și a ministrului afacerilor interne. Niciuna dintre propuneri nu a acumulat numărul necesar de voturi, respectiv nu a trecut.

În context, secretarul fracțiunii BCS, Vasile Bolea, a declarat că Regulamentul Parlamentului îi acordă deputatului dreptul de a veni cu inițiative legislative. Însă nu este prima dată când orice inițiativă înaintată de BCS, chiar și cele care au avizul Guvernului, sunt respinse.

„Nu mai vorbesc despre faptul că se încalcă Regulamentul Parlamentului, care consfințește că periodic trebuie să fie organizată și ziua opoziției. Noi astăzi am propus mai multe proiecte care țin într-adevăr de interesul cetățenilor și am solicitat inclusiv să fie exclus proiectul legat de Stadionul Republican, pentru ca să consultăm cetățenii. Nu ați dorit să faceți acest lucru. De aceea, în semn de protest, părăsim ședința de astăzi a Parlamentului și vă lăsăm să vă ocupați cu ceea cu ce vă ocupați de obicei”, a declarat socialistul.

După această declarație, deputații BCS au părăsit sala plenului, iar la ședință au rămas deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Șor.

Related posts

Evaluarea UE a Republicii Moldova va fi publicată în ianuarie, vicepremier

AlbasatTV, Nisporeni

Oфициальный курс валюты на дату 16.06.2020

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 15.06.2020

Albasat

Leave a Comment