Societate

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane

Grecia anunţă reducerea tensiunilor cu Turcia în estul Mării Mediterane. Tensiunile au izbucnit după ce Turcia a trimis o navă de forare petrolieră în apele aflate sub jurisdicţie elenă.

Disputa dintre cei doi aliaţi NATO a izbucnit săptămâna trecută, când Turcia a trimis o navă de foraj în apele controlate de Grecia din estul Mării Mediterane.

Comunitatea internaţională a condamnat acţiunea Turciei de a-şi trimite nava în apele aflate sub jurisdicţie elenă în privinţa forajului de petrol şi gaze naturale.

Turcia acuză Grecia că a încercat să o excludă de la exploatarea echitabilă a resurselor din estul Mediteranei, argumentând că insulele greceşti nu ar trebui incluse în calcularea zonelor economice exclusive. Atena susţine că acţiunea Turciei reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

Tensiunile dintre cele doua ţări s-au diminuat în cursul zilei de luni, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Stelios Petsas, a declarat că Atena este gata să negocieze cu Turcia „în cadrul dreptului internaţional şi a relaţiilor bună vecinătate”, relatează Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

Related posts

Судьи, получившие негативные заключения после проведения оценки, будут удалены из системы

Albasat

A fost dat startul admiterii la şcoala de muzică din oraşul Nisporeni. Vezi de la ce vârstă pot fi înscrişi copiii

Albasat

De săptămâna viitoare, vor fi asigurate plățile pensiilor la domiciliu

Albasat

Leave a Comment