Portal de știri
Societate

Guvernul a aprobat comanda de stat pentru universități

Guvernul a aprobat planurile de pregătire a cadrelor de specialitate, cu finanțare de la bugetul de stat, în instituțiile de învățământ superior pentru anul de studii 2020-202. Comanda de stat prevede admiterea a 5000 de persoane, la 26 de domenii generale de studiu, fiind susține prioritar domeniile: Științe ale educației, Inginerie, Tehnologii ale informației și comunicațiilor, Medicină, Medicină veterinară și Științe agricole, transmite IPN.

În contextul evoluției situației epidemiologice și lipsei acute de personal medical implicat în controlul și tratamentul infecțiilor, au fost majorate locurile bugetare alocate specialităților medicale (35 la licență și 20 la master). La fel, a fost majorat planul la Științe ale educației cu 50 de locuri și la TIC cu 83 de locuri bugetare, a precizat ministrul educației, Igor Șarov.

Pentru studiile superioare de master vor fi finanțate din bugetul de stat 3096 de locuri. Comanda de stat pentru ciclul II susține prioritar domeniul Științe ale educației, precum și domeniile: Drept, Inginerie și TIC.

La studii de rezidențiat se prevede admiterea a 433 persoane.

Pentru onorarea obligațiunilor Republicii Moldova în cadrul contractelor bilaterale încheiate cu diferite țări, au fost alocate 106 locuri bugetare pentru admiterea la studii a cetățenilor străini: 76 la studii superioare de licență și 30 la studii superioare de master.

Related posts

Platforma DA îndeamnă la proteste: Companiile petroliere depășesc orice linie roșie

Albasat

În 2023 avem nevoie de un Guvern al Unității Naționale, opinie

AlbasatTV, Nisporeni

Бывший президент НБМ помещен под домашний арест

Albasat

Leave a Comment