Portal de știri
Societate

Hackerii ruși au atacat site-ul Serviciului de Informații din Bulgaria

Guvernul bulgar a anunțat că pagina de internet a Agenţiei de Informaţii a ţării a fost atacată şi blocată de grupul de piraţi informatici ruşi Killnet. Cu toate acestea, hackerii nu au reușit să fure date confindențiale.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev, a declarat că, imediat după miezul nopţii, s-au detectat atacuri de tip DDOS care au provocat o supraîncărcare a serverelor şi au făcut ca pagina să devină inaccesibilă.

Pagina de internet a început să funcţioneze normal după miezul nopţii. Petar Kirkov, coordonator de securitate cibernetică al executivului bulgar, a acuzat de acest atac Killnet, un grup de hackeri care au revendicat responsabilitatea atacului pe reţeaua socială Telegram.

Acest grup rus a mai revendicat un atac similar în octombrie asupra paginii de internet a preşedinţiei, a Ministerului de Interne şi a mai multor bănci şi operatori de telefonie mobilă din Bulgaria. Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina împotriva ţărilor pe care le consideră duşmănoase cu Rusia.

Ministrul de interne bulgar, Ivan Demerdjiev, a declarat la postul public de radio BNR că atacul nu a avut repercusiuni asupra securităţii ţării şi că pagina web în cauză nu conţine informaţii confidenţiale.

Related posts

Pentru două săptămâni, UE pune Republica Moldova în carantină

Albasat

Mai mulți agricultori din raionul Nisporeni au ieșit în stradă în semn de protest, nemulțumiți de scumpirea motorinei

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 331 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment