ALBASAT
Societate

Igor Dodon: Este examinată posibilitatea interzicerii tranzitului prin Moldova

Până a interzice zborurile din Italia sau din alte țări în Republica Moldova, este examinată posibilitatea interzicerii tranzitului prin Moldova a cetățenilor altor țări unde sunt focare de COVID-19. Li se va permite accesul în țară doar cetățenilor Republicii Moldova. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, făcută în cadrul unei conferințe de presă după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

„De interzis zborurile din Italia în Republica Moldova sau din alte țări, la această etapă eu cred că este prematur, dar ținând cont că România deja a interzis, și să nu avem tranzitul prin Moldova a cetățenilor altor țări din zonele afectate, propunem să elaborăm un mecanism ca spre Moldova din țările unde sunt focare să se permită zborul doar cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, în caz dacă România interzice zborurile din Italia și alte țări unde sunt focare, Moldova nu-și poate permite să devină „o zonă de tranzit pentru cetățenii acelor țări”, a menționat Igor Dodon.

România închide traficul aerian către și dinspre Italia, începând de astăzi, timp de două săptămâni, a anunțat, duminică noaptea, ministrul român de interne, Marcel Vela, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, scrie presa română. Zborurile vor fi anulate, începând cu ziua de azi, ora 12.00. Prevederea este în vigoare pentru toate aeroporturile din România. Autoritățile române au mai anunțat că este permis accesul în România al cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră terestră, însă doar sub măsura obligatorie a carantinei.

Related posts

Reacție promptă a Poliției din Nisporeni la o alertă pe rețelele de socializare

AlbasatTV, Nisporeni

Beneficiarii de pensii mai mici de 5 000 de lei vor primi ajutoare unice la 1 octombrie

AlbasatTV, Nisporeni

Al cincilea deputat părăsește Pro-Moldova

Albasat

Leave a Comment