ALBASAT
Societate

Împrumutul cu BERD de restructurare a infrastructurii feroviare se va semna în octombrie

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, va fi semnat în octombrie la Chișinău. Atunci este așteptat în țară directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, banii care vor fi alocați în urma semnării Amendamentului sunt adiționali la cei 27,5 milioane de euro dedicați pentru reconstrucția infrastructurii feroviare din țară. „Începem săptămâna cu vești bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești se conturează tot mai mult”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare, a fost semnat de președinta Maia Sandu, luni, 27 septembrie.

Related posts

Igor Dodon: Rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat

Albasat

Șeful misiunii FMI pentru Moldova vine la Chișinău

Albasat

Sergiu Litvinenco: Mi-aș fi dorit ca procesul de pre-vetting să meargă mai repede

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment