ALBASAT
Societate

În râul Durlești au loc lucrări de curăţare şi adâncire a albiei

De-a lungul râului Durleşti, în perimetrul străzii Gh. Codreanu și intrarea Centrului Moldexpo, sunt efectuate lucrări de curăţare şi adâncire a albiei. Astfel, autorităţile îşi propune să scape de inundarea blocurilor din preajmă, în urma ploilor abundente. Totodată, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare anunță că a fost finalizată construcția colectorului de canalizare, transmite IPN.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat, la ședința de la Primăria capitalei, că este în derulare un proiect lansat încă în 2016, împreună cu Fondul Ecologic. Acesta prevede curățarea albiei râului pe o lungime de un kilometru. S-a lucrat la amenajarea albiei râului. Au fost instalate 200 de metri de palplanșe și a fost betonată fundația albiei.

Ion Burdiumov a menționat că acest proiect este pe ultima sută de metri, iar la sfârșitul lunii august urmează să fie finalizate toate acțiunile planificate.

Și pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a declarat că în procesul de evacuare a nămolului sunt implicați doi agenți economici care au edificat complexe rezidențiale în zonă. Porțiunea din adiacentul străzii Codreanu în ultimii 30 de ani niciodată nu a fost curățată. Și albia râului era mai sus ca nivelul zero al blocurilor de locuit din preajmă. Pretorul a precizat că nămolul se scoate, se depozitează o zi pe mal, apoi se evacuează, astfel încât să nu fie murdărite străzile în timpul evacuării.

Related posts

O tânără de 21 de ani este suspectată că și-a ucis mama sub influența drogurilor

Albasat

Cel mai scump medicament din lume a fost aprobat în SUA. Cât costă o singură doză

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 380 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 25113

Albasat

Leave a Comment