Nisporeni Societate

Ion Cebotari, din Nisporeni a realizat un spot animat în 3D despre ce este noul tip de coronavirus și cum să ne protejăm de infecție

Ion Cebotari din Nisporeni, care s-a stabilit cu familia în Canada, a creat un spot video informaţional, pe care l-a animat în 3 D, despre ce este noul tip de coronavirus și cum să ne protejăm de o eventuală infecție. După ce pandemia de coronavirus a cuprins întreaga lume, Ion Cebotari nu a stat mult pe gânduri şi a realizat spotul animat, prin care sunt redate  simptomele noului virus, dar şi măsurile de protecție.

La realizarea spotului, Ion Cebotari s-a consultat cu un specialist din domeniul medicinei, pentru a oferi informaţia veridică. Tânărul a muncit două săptămâni la crearea spotului, unde a utilizat animaţia 3 D, dar şi animaţia medicală.

 ION CEBOTARI, PRODUCĂTOR/ REGIZOR DE ANIMAŢIE: “Acum este foarte important să fim uniţi, solidari şi infomaţi corect. Acest spot are ca scop informarea  corectă despre pandemia cu virusul COVID-19. La realizarea lui am colaborat cu doctorul Sergiu Boţan, care mi-a pus la dispoziţie informaţia şi corectitudinea din punct de vedere medical.”

Spotul animat conţine o informaţie amplă despre ce este noul coronavirus, cum se transmite, care sunt simptomele, persoanele care sunt mai vulnerabile la COVID-19 şi care sunt măsurile de protecţie contra infecţiei.

Prin acest spot, regizorul şi-a propus să informeze  cetățenii despre riscul nerespectării regulilor de prevenire contra COVID – 19.

 ION CEBOTARI, PRODUCĂTOR/ REGIZOR DE ANIMAŢIE: “În Canada s-au luat măsuri din start. Ţara este în carantină, oamenii sunt înţelegători şi responsabili. Prin urmare răspândirea pandemiei în Canada se desfăşoară mai lent. Noi, la fel, stăm acasă. Încercăm să folosim acest timp în favoarea noastră, acordăm mai mult timp copiilor, descoperim noi talente, încercăm să ne amuzăm.Acum este foarte important să nu panicăm şi să fim calculaţi, să fim solidari şi înţelegători, să ţinem cont de măsurile de protecţie.”

Ion Cebotari a îndemnat oamenii să respecte măsurile impuse de către autorităţi pentru a depăşi situaţia de criză.

 ION CEBOTARI, PRODUCĂTOR/ REGIZOR DE ANIMAŢIE:  “Veau să îndemn toţi oamenii să ia în serios sfaturile şi modalităţile de prevenire, deoarece este foarte important să fim bine şi corect informaţi în această perioadă.   Iar unul dintre cele mai importante mesaje este să stăm acasă. Cu cât mai mult vom sta acasă, cu atât mai repede vom reveni la o viaţă normală. Totul depinde de fiecare dintre noi. Viitorul copiilor noştri este în mâinile noastre.Staţi acasă!”

Ion Cebotari, este originar din Nisporeni. Acesta împreună cu soţia şi cei 2 copii a emigrat în Canada, la sfârşitul anului 2015. El a devenit cunoscut după ce  în decembrie 2017 a animat în 3 D poemul lui Mihai Eminescu  „Luceafărul”. După acest debut, tânărul a realizat un alt film animat: „ Otilia: l’histoire d’un rêve brisé”, care s-a dovedit a fi unul de succes. Pelicula a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film de animaţie la Festivalul Filmului fantastic din Menton, Franţa. Iar acum regizorul participă cu acest proiect la un Festival de film din Quebec.

Related posts

Andrei Năstase nu exclude că ar putea candida la prezidențiale

Albasat

Un tânăr de 25 de ani a murit de COVID-19

Albasat

С субботы будет разрешено участие прихожан в богослужениях

Albasat

Leave a Comment