Portal de știri
Fără categorie

Irina Vlah spune care sunt riscurile campaniei electorale pentru alegerea bașcanului Găgăuziei

Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, susține că există mai multe riscuri legate de campania electorală pentru alegerea bașcanului din regiune, care s-a început pe 1 mai. Potrivit ei, există riscul, inclusiv, de a nu fi recunoscute și confirmate rezultatele scrutinului. Despre aceasta a declarat bașcanul în platoul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Riscuri pot fi multe. Atunci când ne pregăteam pentru această campanie, nu puteam bănui că se va încerca să fie modificată componența Comisiei Electorale Centrale din regiune, nu puteam bănui că va fi modificată legislația electorală în campania electorală. Au existat foarte multe situații de forță majoră, neprevăzute”, a declarat Irina Vlah.

Potrivit ei, există și riscul ca cineva să nu fie admis pentru a participa la alegeri. De asemenea, există riscul că ar putea să nu fie confirmat rezultatul alegerilor. „Aceste riscuri există și pentru noi este foarte important ca această campanie să aibă loc în conformitate cu legislația, să fie cinstită, deschisă”, spune bașcanul.

Irina Vlah spune că deja a pregătit programul electoral pe care îl va face cunoscut alegătorilor din momentul în care va obține statutul de candidat în scrutin. Bașcanul spune că pentru următorul mandat, dacă îl va obține, principala sarcină pe care și-o trasează este stoparea migrației. Pentru aceasta, va propune un program de acțiuni concrete pentru locuitorii Găgăuziei, spune Irina Vlah.

Alte puncte ale programului electoral vor fi continuarea dezvoltării infrastructurii în regiune, investiții în educație și medicină, dezvoltarea programelor sociale.

Campania electorală pentru alegerea bașcanului Găgăuziei a început miercuri, 1 mai.  Din această dată, poate fi depus setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, pe 1 mai și-au depus actele primii pretendenți la fotoliul de bașcan, printre care și actualul bașcan, Irina Vlah. De asemenea, a fost înregistrat Vasilie Aladov, care și-a înaintat candidatura independent. A depus setul de acte pentru înregistrarea grupului de inițiativă și Mihail Vlah.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment