Societate

Marina Tauber : Guvernarea are standarde duble în raport cu „OrheiLand”

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că parcul „OrheiLand” are posibilitatea să lucreze chiar și în perioada pandemiei. „Aici noi suntem asigurați cu distanță socială, putem să ni-o permitem pentru că ne aflăm pe șase hectare, avem măști și mănuși pentru fiecare vizitator, avem dezinfectanți, avem termometre pentru măsurarea temperaturii corpului, avem oameni antrenați, inclusiv conducerea și administrația „OrheiLand”, care sunt foarte atenți și la distanța socială și la dezinfectarea tuturor mecanismelor”, a menționat Marina Tauber, citată de IPN.

În cadrul adunării generale a locuitorilor orașului Orhei, organizată ieri, 5 iulie, de către echipa Partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a declarat că autoritățile de la Chișinău au o poziție selectivă în raport cu activitatea zonelor de agrement. „Astăzi noi nu putem să ne permitem petrecerea timpului așa cum am fost obișnuiți și copiii noștri din cauza reglării conturilor din partea lui Dodon adresate lui Ilan Șor. El are invidie personală și aceasta este lupta lui personală pentru că, în calitate de politican, nu a demonstrat oamenilor nimic, a avut și are toate pârghiile administrative și nu poate face nimic pentru țară. Echipa lui se ruinează și el este în disperare totală”, a spus Marina Tauber.

Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, a declarat că interdicțiile împotriva „OrheiLand” sunt de natură politică, iar zonele de agrement nu sunt focare de coronavirus, fapt demonstrat și de datele statistice. „Din 21 de copii infectați în raionul Orhei pe parcursul a trei luni de zile, aproape patru, sunt cazuri de infectare în interiorul familor și nicidecum în spațiile de odihnă sau aici în „OrheiLand” , a spus primarul.

În ziua de sâmbătă, 4 iulie, Marina Tauber a mers în Parcul Valea Morilor din Chișinău „pentru a demonstra standardele duble ale guvernării în raport cu orheienii și OrheiLand”. Aceasta atras atenția asupra plajei aglomerate de oameni, terenurilor de sport pline de chișinăuieni care joacă fotbal sau volei, despre cum funcționează fără nicio restricție zonele de distracție pentru copii. De asemenea, ea a remarcat că la Valea Morilor nu este niciun panou care să informeze despre pericolul de infectare, „nimeni nu poartă mănuși, mască, nicăieri nu era dezinfectant, pe iarbă erau adunate grupuri mai mari de trei persoane și nimeni nu respecta distanța socială”, a scris ea.

Tot în ziua de sâmbătă, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a emis un comunicat de presă, în care a atenționat despre riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții „OrheiLand”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale. Totodată, specialiștii au menționat că printre vizitatorii parcului de distracții în special sunt copiii care sunt însoțiți de către persoane în vârstă, pentru care de asemenea poate fi un risc sporit de infectare, sau alte persoane mature care pot fi asimptomatice.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a atenționat că, din cauza fluxului mare de persoane, ar exista impedimente în stabilirea sursei de infecție sau a contacților în situația unui eventual focar. „Cu atât mai mult, că în raionul Orhei se atestă o creștere a morbidității determinate de COVID-19, inclusiv printre copii”, se arată în comunicatul ANSP.

Related posts

Noi pârghii de suport pentru ÎMM

Albasat

LIVE: Informații de ultimă oră privind controlul infecției prin COVID-19 în RM

Albasat

Новые изменения в деятельности детских садов и мерах безопасности

Albasat

Leave a Comment