ALBASAT
Nisporeni Societate

Măsuri de eficiență energetică, implementate la grădinița și gimnaziul din satul Ciorești, Nisporeni

Grădinița de copii și gimnaziul din satul Ciorești, din raionul Nisporeni, au fost eficientizate energetic, în cadrul unui proiect realizat de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE). Recepția finală a lucrărilor, preconizate în cadrul proiectului ,,Implementarea măsurilor de eficiență energetică la grădinița de copii și gimnaziul din satul Ciorești” a avut loc în data de 23 mai 2022.

Potrivit AEE, valoarea totală a proiectului constituie 3 252 082,18 lei.

În cadrul proiectului au fost implementate următoarele măsuri de eficiență energetică: Instalarea colectoarelor solare pe o suprafață de 48 m2; Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare pe o suprafață de 208,93 m2; Izolarea termică a pereților exteriori cu o suprafață totală de 3 362,61 m2.

Totodată, pe perioada implementării, instituțiilor le-a fost asigurată asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Related posts

Fără să știe că are coronavirus, o persoană poate infecta altele 3, iar acestea încă 9

Albasat

19 episoade de trafic de influență pentru susținerea cu succes a examenelor auto

Albasat

Agenții constatatori din cadrul preturilor ar putea obține împuterniciri suplimentare

Albasat

Leave a Comment