ALBASAT
Societate

Medicii din Moldova au inventat o metodă de tratament împotriva COVID-19

Un grup de medici de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a brevetat o metodă de tratament pentru pacienții cu forme medii de COVID-19. Este vorba despre ozonoterapie, procedură prin care, sângele pacientului este îmbogățit cu oxigen, transmite IPN cu referire la Radio Europa Liberă.

Nicolae Bodrug, profesor universitar de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, a declarat pentru sursa citată că această metodă a venit foarte utilă puțin spus în perioada pandemiei. „Virusul COVID-19 a ucis foarte multă lume. Ozonoterapia a salvat foarte multă lume de virusul COVID-19. Miile de pacienți care au făcut ozonoterapie în timpul pandemiei nu au trecut într-o fază mai gravă. Acesta este succesul ozonoterapiei, a notat medicul.

Ecaterina Luca, medic internist, asistent universitar USMF, a spus că procedura autohemoterapia majoră constă în faptul că se prelevează de la pacient 150-200 ml de sânge, care se ozonează, apoi, sub influența pozitivă dată de ozonoterapie, se întoarce la pacient ozonat. Terapia poate fi folosită și pentru tratamentul altor boli, cum ar fi herpes, hepatite, pancreatite, gastrite, diabet zaharat, dureri de cap.

„Pereții vasului rămân mult mai curați. Pacientul se simte mult mai bine, este mai activ, are un somn mai calitativ. Dacă pacientul este cu pneumonie, el imediat, chiar de la prima ședință, începe să respire mult mai bine, simte că parcă are o cantitate de aer care pătrunde în plămâni și nu înțelege cum așa se umple pieptul plin de aer”, a menționat Ecaterina Luca pentru Europa Liberă.

Invenția a fost premiată cu medalii de aur și argint în România și Moldova.

Related posts

În cel puțin 15 localități din țară vor fi dezvoltate servicii de spălătorie socială

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 13.05.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu: UE a introdus condiții politice pentru că Guvernul nu are angajament față reforme

Albasat

Leave a Comment