ALBASAT
Societate

Mii de conturi online pentru sustragerea banilor de pe carduri

Un cetățean străin, care domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani, este cercetat penal pentru complicitate la sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile cetățenilor moldoveni. Oamenii legii au depistat mii de conturi online create pentru săvârșirea fraudelor la nivel național, dar și internațional, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că tânărul este suspectat că, de anul trecut, oferea ilegal servicii contra plată de activare a conturilor anonime de Viber, Whatsapp, Telegram, a portmoneelor electronice Paynet, PayPal, precum și a altor platforme online care solicită activarea contului doar cu numărul de telefon.

S-a stabilit că aceste conturi anonime create de la distanță erau utilizate la săvârșirea infracțiunilor precum: apelarea prin Viber, Whatsaap a cetățenilor Republicii Moldova cât și din alte state în numele instituțiilor bancare. La fel, erau folosite la spălarea de bani prin intermediul portmoneelor electronice create online, dar și săvârșirea altor tipuri de fraude.

Ca urmare a mai multor percheziții efectuate la domiciliile și în oficiile închiriate de suspect, polițiștii au depistat și ridicat peste 4 700 de cartele SIM ale diferitor operatori, inclusiv din străinătate. La fel, au fost găsite telefoane mobile, carduri bancare, dar și mai multe dispozitive de stocare.

Suspectul este cercetat în libertate și riscă până la șase ani de închisoare.

Related posts

Ajutor umanitar în lupta împotriva pandemiei COVID-19, oferit de Polonia

Albasat

Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul cinci

Albasat

Evoluția dosarelor de corupție de rezonanță va fi raportată pe pagina Guvernului

Albasat

Leave a Comment