ALBASAT
Societate

Mii de rusoaice însărcinate zboară în Argentina pentru a-și naște copiii acolo. Autoritățile de la Buenos Aires au deschis o anchetă

Peste 5.000 de rusoaice însărcinate au intrat în Argentina în ultimele luni, dintre care 33 doar cu un singur zbor, joi, potrivit autorităților citate de BBC. Cele mai recente sosiri au fost, toate, în ultimele săptămâni de sarcină, potrivit agenției naționale pentru migrație, care a deschis o anchetă.

Se crede că femeile vor să se asigure că bebelușii lor se nasc în Argentina pentru a obține cetățenia argentiniană. Numărul de sosiri a crescut în ultima vreme, ceea ce presa locală sugerează că este un rezultat al războiului din Ucraina.

Dintre cele 33 de femei care au sosit joi în capitala argentiniană cu un singur zbor, trei au fost reținute din cauza unor „probleme cu documentele”, alăturându-se altor trei care au sosit cu o zi înainte, a declarat pentru La Nacion șefa agenției de migrație, Florencia Carignano.

Femeile ruse au declarat inițial că vizitau Argentina în calitate de turiști, a precizat ea. „În aceste cazuri am realizat că nu au venit aici pentru a se implica în activități turistice. Ele însele au recunoscut acest lucru”. Ea a spus că femeile doreau ca copiii lor să aibă cetățenie argentiniană, deoarece aceasta le oferea mai multă libertate decât un pașaport rusesc.

„Problema este că ele vin în Argentina, își înscriu copiii ca fiind argentinieni și pleacă. Nu le putem permite să ne mintă fără ruşine spunând că sunt turişti când nu sunt. Pașaportul nostru este foarte sigur în întreaga lume. Acesta le permite [deținătorilor de pașapoarte] să intre în 171 de țări fără viză”, a declarat Carignano.

De asemenea, a avea un copil argentinian accelerează procesul de obținere a cetățeniei pentru părinți. În prezent, rușii pot călători fără vize în doar 87 de țări. Un avocat al celor trei femei care au fost reținute joi a declarat că acestea sunt „încarcerate pe nedrept”, deoarece sunt reținute sub suspiciunea de a fi „false turiste”.

Acesta este un termen „care nu există în legislația noastră”, a declarat Christian Rubilar. „Aceste femei care nu au comis nicio infracțiune, care nu au încălcat nicio lege privind migrația, sunt private ilegal de libertate”, a adăugat el. Ulterior, femeile au fost eliberate.

La Nacion a atribuit creșterea spectaculoasă a sosirilor de cetățeni ruși războiului din Ucraina, afirmând că „pe lângă faptul că fug de război și de serviciile de sănătate din țara lor, femeile sunt atrase de dreptul de intrare fără viză în Argentina, precum și de medicina de înaltă calitate și de varietatea de spitale”.

Un site web în limba rusă văzut de BBC oferă diverse pachete pentru viitoarele mame care doresc să nască în Argentina. Site-ul anunță servicii precum planuri de naștere personalizate, transferuri de la aeroport, lecții de spaniolă și reduceri la costul șederii în „cele mai bune spitale din capitala argentiniană”.

Pachetele variază de la „clasa economică”, începând de la 5.000 de dolari, la „clasa întâi”, începând de la 15.000 de dolari. Site-ul spune că fondatorul său facilitează turismul pentru naștere și oferă sprijin pentru migrație din 2015, iar compania spune că este „100% argentiniană”.

Related posts

Гранты на общую сумму свыше 2,6 млн. для восьми групп производителей

Albasat

Leul moldovenesc – în circulație de 28 de ani

Albasat

Klaus Iohannis a prelungit starea de urgență până pe 14 mai: Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital

Albasat

Leave a Comment