Societate

Ministra Dumbrăveanu ar putea fi decorată cu ordinul „Gloria Muncii”

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, ar putea fi decorată în timpul apropiat cu ordinul „Gloria Muncii”. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, care menționează că

„Și anterior spuneam că consider că doamna Dumbrăveanu face față acestei situații destul de complicate și prestația ei de ieri a demonstrat că avem un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Potrivit lui, în pofida situației dificile din Republica Moldova, dar și la nivel global, Guvernul, MSMPS, în special ministra și toți medicii, fac față acestei pandemii. „Dacă ați observat în ultimele zile, comparativ dinamica cu câteva săptămâni în urmă, numărul de cazuri zilnice s-a redus practic de două ori. Atunci când în marea majoritate a statelor din lume, vecine inclusiv, numărul crește”, a notat șeful statului. În opinia sa, situația din Moldova se datorează strategiei specialiștilor din domeniu.

Igor Dodon a menționat că se bucură de faptul că a acceptat-o în echipă anul trecut în calitate de consilier prezidențial. În contextul moțiunii simple cu privire la politicile din domeniul sănătății, o parte din cei care au înregistrat-o, nici nu au fost prezenți în plenul Parlamentului la dezbateri. Și aceasta pentru că, potrivit președintelui, pe ei nu-i interesează răspunsurile la întrebări, ci doar să facă show.

Deputații Grupului Parlamentar Pro Moldova și ai Partidului Politic Șor au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor în sănătate. După dezbaterea moțiunii în plenul Parlamentului, unde ministra a prezentat raport și a răspuns la întrebări, cu votul majorității a fost susținută propunerea comisiei de profil de a respinge moțiunea.

Related posts

Restaurantele din România au început să aplice „taxa Covid-19”. Reacția Fiscului

Albasat

Valentin Eșanu: Dosarul meu era ținut sub control de ex-președintele CSJ

Albasat

Еще три беременные женщины были госпитализированы с вирусом COVID-19

Albasat

Leave a Comment