Portal de știri
Societate

Mircea Geoană: NATO anticipează acțiuni de provocare în Republica Moldova

Alianța Nord-Atlantică anticipează acțiuni de provocare, sub drapel fals, în Republica Moldova, unde sunt deja în curs de derulare încercări de destabilizare, însă nu vede riscuri militare iminente. Este vorba mai degrabă de încercări de a crea dificultăți forțelor ucrainene din vestul Ucrainei, din zona Odesa, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Digi24, citat de IPN.

Mircea Geoană a menționat că Alianța Nord-Atlantică rămâne extrem de atentă în ceea ce privește sprijinul pentru țările care sunt sub o astfel de presiune, cu atât mai mult cu cât conflictul din Ucraina riscă să fie unul de lungă durată, iar Kievul trebuie să fie sprijinit nu doar pentru a-și limita pierderile, ci pentru a câștiga acest război.

„Pe de altă parte, în ciuda retoricii tot mai insistente care vine dinspre Moscova, NATO nu are elemente care să indice că Rusia ar avea de gând să recurgă la arma nucleară. Un astfel de discurs este destinat să pună presiune psihologică asupra Ucrainei și asupra democrațiilor occidentale”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

În seara zilei de 25 aprilie, la sediul ministerului de securitate de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii ca urmare a unui atac cu lansatoare de grenade. Alte două explozii au fost înregistrate marți dimineață în orașul Maiak din Grigoriopol, fiind distruse două antene. Miercuri au fost raportate împușcături la Cobasna. Administrația transnistreană a anunțat cod roșu de alertă de securitate pentru 15 zile. La intrarea în regiune sunt instalate puncte de control și s-a intensificat controlul. Instituțiile de învățământ au trecut la regim online până la sfârșitul anului școlar.

Related posts

Avocat reținut pentru că ar fi încercat să muşamalizeze două dosare pornite pentru viol

Albasat

Trenul Chișinău-Iași a luat foc la Călărași

AlbasatTV, Nisporeni

Încep examenele pentru absolvenții de gimnaziu

Albasat

Leave a Comment