Portal de știri
Societate

Modificări la Legea cu privire la condominiu: Cvorumul pentru Adunarea Generală se reduce

Procedura de luare a deciziilor la nivelul asociațiilor de locatari va fi simplificată. Cvorumul necesar pentru desfășurarea Adunării Generale se va reduce de la 75% la 50%. De asemenea, se va permite participarea și votarea în format online. Modificări în cauză la Legea cu privire la condominiu au fost votate de Parlament în prima lectură, transmite IPN.

Toate cheltuielile asociațiilor de locatari vor fi suportate conform hotărârii Adunării Generale. Se interzic plățile de la proprietar care nu corespunde cerințelor legii.

Asociația de locatari va putea folosi o platformă online e-Condominiu, care să fie accesată oricând de proprietari pentru a avea acces gratuit la statutul asociației, regulamentul de activitate, precum și la procesele verbale ale Adunării Generale și la alte informații relevante.

Proiectul mai prevede crearea unui Fond de reparație și dezvoltare. Plățile la acest Fond se vor face însă numai în baza unei hotărâri a Adunării Generale.

Prin aceeași inițiativă, proprietarilor de apartamente li se interzice să efectueze intervenții sau lucrări la fațade. Administratorul asociației va putea aplica penalități dacă această normă va fi încălcată.

Actualmente fondul locativ este administrat preponderent de către Întreprinderile Municipale pentru Gestionarea Fondului Locativ, majoritatea dintre care sunt însă în proces de insolvabilitate.

Related posts

Sergiu Cleșcenco a anunțat lotul pentru primele meciuri din Liga Națiunilor

Albasat

Accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi este în continuare limitată, constatări

Albasat

99 новых случаев заражения COVID-19. Проведено 723 теста

Albasat

Leave a Comment