Portal de știri
Societate

Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește, ANSP

Autoritățile din sănătate iau în calcul scenariul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în contextul numărului tot mai mare de refugiați din Ucraina care vin în Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi, a precizat că în ultima săptămână numărul infectărilor a scăzut cu 35%, transmite IPN.

Cele mai multe cazuri au fost confirmate în regiunea transnistreană. Cazuri de import al infecției au fost fixate 39, inclusiv din Ucraina.

La nivel național, rata de vaccinare constituie 30,66%. În Chișinău atinge 45%. De cealaltă parte, în UTA Găgăuzia și raionul Leova, s-au vaccinat doar 18% și, respectiv, 20% din populația eligibilă. 

Nicolae Jelamschi a menționat că varianta Omicron a virusului poate provoca și forme grave de boală. Testele de laborator au că în 16 cazuri grave și extrem de grave de COVID-19, înregistrate săptămâna trecută, era prezenta varianta Omicron. Unul dintre pacienți a decedat.

În spitalele din țară cu forme grave și extrem de grave de COVID sunt internați 105 pacienți.

Related posts

Incendiu matinal în Grozești, Nisporeni. 70% din bunurile unei anexe, mistuite de flăcări

Albasat

Vot final pentru crearea Fondului pentru antreprenoriat și creștere economică

AlbasatTV, Nisporeni

Doar în cinci ani, datorită asistenței USAID, producătorii de bacifere din regiunea transnistreană și-au transformat gospodăriile agricole în afaceri profitabile

Albasat

Leave a Comment