Societate

O persoană decedată din cauza COVID-19 nu prezintă pericol epidemiologic, director ANSP

După deces, o persoană infectată cu COVID-19 nu prezintă pericol din punct de vedere epidemiologic. Pericolul mare de infectare este legat de procesiunile funerare, „cu lume multă, cu slujbă acasă, cu slujbă în biserică și cu mese de pomenire”. O spune directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

„Aici este riscul iminent de a transmite infecția de la cel bolnav sau asimptomatic la cel sănătos”, a declarat Nicolae Furtună, în cadrul unui briefing de presă,  transmite IPN.

Directorul ANSP recomandă oamenilor, pe timp de epidemie, să renunțe la tradiționalele procesiuni funerare. Să se limiteze la slujba creștinească din cimitir, cu respectarea distanței sociale și a măsurilor de igienă  personală.

„Ajutați medicii să vă ajute pe dumneavoastră, să depășim această situație de criză. Rămâneți acasă și respectați toate recomandările venite din partea autorităților”, a mai spus directorul ANSP.

263 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate până acum în Republica Moldova. Două femei au decedat, o locuitoare din Hâncești și un medic din Chișinău.

Related posts

Граждане без медицинского полиса не получат пособие по безработице

Albasat

Orașul Nisporeni are viceprimar

Albasat

Avia Invest подаст в суд на правительство за несоблюдение концессионного соглашения

Albasat

Leave a Comment