Portal de știri
Nisporeni Societate

 Oraşul Nisporeni economiseşte energia electrică de rând cu celelalte oraşe din ţară! Vezi care sunt măsurile întreprinse de administraţia oraşului

În contextul crizei energetice din toată ţara, oraşul Nisporeni se alătură celorlalte localităţi, pentru a economisi energia electrică. Astfel, au fost dispuse câteva acţiuni, pentru a economisi energia electrică, dintre care stingerea completă a luminilor decorative şi scurtarea timpului de iluminare stradală.

Primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu, a exprimat necesitatea economisirii, făcând apel la cetăţeni să fie raţionali şi înţelegători:

„Iluminatul stradal va funcţiona de la ora 17:30 până la 20:00, nu până la 23:00, cum era înainte, iar străzile aferente şi cele de periferie au fost deconectate complet, precum şi iluminatul public din parc şi scările ce duc în deal la cruce. Nu putem să deconectăm total iluminarea stradală, pentru ca oamenii să se poată deplasa în regulă după serviciu şi alte activităţi”, a menţionat Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni.

La moment, economisirea energiei electrice este primordială, însă pe parcurs va fi mai clar dacă se merită sau nu, susţin autorităţile publice locale:

„Oraşul nostru are corpuri de iluminat public de tip led, economice. Noi vom face un calcul şi vom vedea dacă este necesară economisirea în continuare a energiei electrice, sau putem reveni la programul de iluminare normal. Fără un calcul exact, nu ne putem expune în acest sens”, a remarcat Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni.

Reamintim, că municipiul Chişinău şi oraşul Hânceşti au renunţat la economisirea energiei electrice, pentru a garanta siguranţa locatarilor, mai ales în orele de vârf.

De asemenea, Vicepremierul Andrei Spânu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a menţionat că Republica Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 de MWh, făcând apel către cetăţeni, pentru a economisi în continuare energia electrică, mai ales în orele de vârf 07.00-11.00 și 18.00-23.00.

Related posts

CEC a înregistrat grupurilor de inițiativă pentru susținerea lui Igor Dodon și Serghei Toma

Albasat

O infirmieră din Nisporeni şi doi pensionari, infectaţi cu COVID-19

Albasat

Învierea este ca o piatră preţioasă dintr-un lung şirag de nestemate

Albasat

Leave a Comment