Societate

Parlamentul a susținut aplicarea cotei reduse TVA pentru HoReCa din 1 octombrie

Din 1 octombrie, va fi aplicată cota redusă TVA – 6%, în loc de 12% – la serviciile de cazare și la produsele alimentare sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, pentru agenții economici din sectorul HoReCa. Deputații au votat, în unanimitate, în două lecturi, un proiect de lege în acest sens, valabil pe perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică, transmite IPN.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a precizat că accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Deputatul BCS, Vasile Bolea, consideră însă că această reducere a cotei TVA nu are o valoare foarte mare, atât timp cât, potrivit ultimei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică sunt impuse mai multe restricții pentru localuri. Dacă se vrea cu adevărat să fie susținut sectorul, pe lângă reducerea cotei TVA, trebuie revăzute deciziile CNESP care vizează HoReCa.

Vadim Fotescu, deputat al Fracțiunii Partidului Șor, a ținut să sublinieze că anume fracțiunea din care face parte a propus reducerea cotei TVA pentru HoReCa, încă în legislatura precedentă. Fracțiunea susține intrarea în vigoare a legii adoptate mai devreme decât s-a prevăzut inițial.

Legea care prevede reducerea TVA pentru unele activități economice, votată în legislatura precedentă, urma să fie aplicată, potrivit procedurilor prevăzute, nu mai devreme de 21 noiembrie 2021. Inițiativa deputatului PAS Dumitru Alaiba vine să urgenteze acest termen, astfel încât cota redusă TVA va fi aplicată deja din 1 octombrie.

Pentru proiect au votat 84 de deputați, în prima și a doua lectură.

Related posts

Sunt 35 de ani de la cel mai grav accident nuclear din istorie. Mesajele oficialilor

Albasat

3 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

Accesul la infrastructura modernă de irigare motivează agricultorii să investească în culturi profitabile

Albasat

Leave a Comment