Fără categorie

PDM și PCRM au fost înregistrați în calitate de participanți la referendum

Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor au fost înregistrați în calitate de participanți la referendumul republican consultativ, care avea loc concomitent cu alegerile parlamentare, pe din 24 februarie 2019. Deciziile au fost aprobate în ședința de vineri, 28 decembrie, a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Partidul Democrat a fost înregistrat cu opțiunea „Pentru”, iar Partidul Comuniștilor cu opțiunea „Contra”.

Înregistrarea în calitate de participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 a început pe 26 decembrie. Documentele se depun la CEC până pe 24 ianuarie. Campania electorală începe pentru fiecare candidat odată cu înregistrarea.

Alegătorii vor fi întrebați la referendum dacă sunt de acord cu  reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61. De asemenea, vor răspunde la întrebarea: „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”. Vor exista două opțiuni de alegere – pentru și contra.

Cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019 sunt estimate la peste 10 milioane de lei.

Leave a Comment