ALBASAT
Societate

Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip

Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip. Procurorii  au descins, vineri dimineaţă, la locuinţa fostului prim-ministru şi ex-lider al Partidului Democrat, Pavel Filip. De asemenea, este vizat şi un fost consul al Republicii Moldova la Odesa.

Percheziţiile se desfăşoară la un ex-prim-ministru al Republicii Moldova, precum şi la mai mulţi membri activi ai grupului criminal organizat, condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicaţi în această schemă.

Fostul premier este vizat în dosarul privind terenul pe care este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

Pavel Filip: Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru

Fostul prim-ministru a transmis o reacție la perchezițiile efectuate vineri dimineață la domiciliul său de către procurorii PCCOCS. Politicianul menționează că este sigur de nevinovăția sa și este gata să o demonstreze.

„În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldova mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație”, a transmis Pavel Filip.

Related posts

2020: Copiii – victime ale infracțiunilor sexuale în 212 cazuri

Albasat

Ultima oră! Starea de urgenţă în sănătate va fi extinsă până pe 15 septembrie

Albasat

Ренато Усатый: Цуцу сдался молдавским властям в результате договоренностей

Albasat

Leave a Comment