Societate

Ploile torențiale au deteriorat porțiuni de drum în mai multe localități

Ploile torențiale din ultimele zile au deteriorat mai multe porțiuni de drum local din satul Costești și Horești din raionul Ialoveni. De asemenea, în urma precipitațiilor puternice, digul bazinului acvatic din localitatea Brânzeni și Bădragii Vechi a fost deteriorat. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei ședințe, convocate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, transmite IPN.

În localitatea Bleșteni și municipiul Edineț salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din câteva gospodării. Apa a pătruns și în curțile și beciurile mai multor gospodării din localitatea Buțeni, raionul Hâncești. Tot aici, ploile au afectat mai multe suprafețe cu culturi agricole. Precipitațiile au provocat prejudicii și în câteva localități din raionul Leova.

În teren activează comisiile pentru situații excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciilor.

La ședința de la IGSU a fost discutată și sutația cu privire la creșterea nivelului apei pe râurile Prut și Nistru, inclusiv în contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit avertizării meteo, până pe 24 iunie se va menține nivelul înalt al apei pe sectorul Criva-Costeşti-Stânca. Izolat, apa poate ieși în lunca râului Prut, în regiunea orașelor Briceni şi Edineţ, și în lunca râului Nistru, în regiunea orașului Bender şi Tiraspol.

Related posts

Cursul valutar oficial la 16.04.2020

Albasat

Șeful statului crede că absolvenții trebuie să revină la scoală până la BAC

Albasat

Patru din cele cinci rute de microbuz suspendate și-au reluat activitatea

Albasat

Leave a Comment