Portal de știri
Nisporeni Societate

Polițiștii și pompierii au ținut lecții copiilor de la tabere de odihnă din Nisporeni

Copiii din cadrul taberelor de odihnă cu sejur de zi, din raionul Nisporeni vor avea parte de lecții practice și de informare din partea pompierilor și a polițiștilor. Acest lucru este realizat în cadrul campaniei de informare și precauție, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, urmând ca copiii să treacă mai multe  instruiri.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în conlucrare cu colegii de la Inspectoratul de Poliție Nisporeni, am efectuat măsuri de precauție și informare a taberelor de odihnă cu sejur de zi. Deși ne aflăm în perioada estivală a perioadei de vacanță a elevilor, s-a decis pentru o conlucrare masivă, de a informa și preveni toți elevii în situații excepționale„, a subliniat Nicolae Musteață, ofițer superior SSE Nisporeni.

Ion Munteanu, participant în cadrul taberei cu sejur de zi din Iurceni, menționează că este distractiv, iar lecțiile educative au un caracter vesel, ce îi ajută să asimileze mai ușor informația: Mă bucur foarte mult, că la noi în școală s-a organizat tabăra cu sejur de zi. Este o surpriză plăcută pentru noi, copiii. Avem 20 de colegi, cu tot cu mine, și ne distrăm foarte bine aici la tabără, împreună facem diferite concursuri, avem materialele necesare, diverse jocuri interactive și cu toții ne distrăm foarte bine„.

Una din principalele scopuri ale organizării taberelor cu sejur de zi este educarea elevilor, susține Nicolae Musteață, responsabil de campanie, în cadrul Secției Situații Excepționale Nisporeni: Pe teritoriul raionului Nisporeni avem 13 tabere cu sejur de zi, unde în perioada activării acestora, elevii vor fi informați, vor fi preveniți în diferite situații, atât al regulamentului circulației rutiere, cât și în alte situații, în caz de incendiu, în caz de înec și în caz de accidente rutiere„.

Sezonul estival de odihnă în taberele cu sejur de zi este organizat pentru 275 de copii din tot raionul, în 13 tabere, dintre care 2 în Nisporeni și câte una în satele Grozești, Vărzărești, Bălănești, Bolțun, Bursuc, Iurceni, Marinici, Seliște, Șendreni, Vînători și Zberoaia.

Related posts

Anul 2020 va aduce taxe locale mai mici pentru unităţile comeciale din Nisporeni

Albasat

Investigarea infracțiunilor economice poate reveni în competența SFS

Albasat

Emmanuel Macron, lovit cu un ou de un protestatar. Bărbatul a fost arestat.VIDEO

Albasat

Leave a Comment