Portal de știri
Fără categorie

Pompierii evaluează situația antiincendiară a bisericilor

Pompierii vor evalua situația riscului de incendii în aproximativ 1400 de biserici din țară, inclusiv 170 din Chișinău, până în seara de 27 aprilie, în ajunul Sărbătorii Învierii Domnului.

Ca în fiecare an în preajma Paștilor, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI merg în biserici pentru a le face recomandări antiincendiare responsabililor de lăcașele de cult și enoriașilor, a precizat pentru IPN ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Pompierii verifică existența stingătoarelor și a altor mijloace de intervenție în caz de incendiu, îi îndeamnă pe oameni să menţină libere căile de acces în lăcaşe, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge la timp, în caz de situaţii de risc. Enoriaşii sunt rugaţi să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate, la o distanţă de siguranţă faţă de obiectele ușor inflamabile.

De asemenea, salvatorii le recomandă responsabililor de la biserici să deconecteze instalaţiile de încălzit şi echipamentul electric la finalul Slujbei din Noaptea Învierii. Preoţii mai sunt rugaţi ca numărul enoriașilor prezenți în lăcaș să corespundă capacității acestuia, pentru a fi evitată îmbulzeala și riscul unei evacuări problematice, în caz de incendiu.

În ultimii ani, în Republica Moldova nu au fost înregistrate incendii în biserici în Noaptea Învierii, a precizat pentru IPN Liliana Pușcașu. Cel mai răsunător caz de incendiu de Paști este cel din 12 aprilie 2015, când flăcările au izbucnit în clopotniţa Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău, potrivit concluziei pompierilor, din cauza unui scurtcircuit provocat de echipamentul unui post de televiziune.

Related posts

Persoanele din Nisporeni care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt așteptate să participe la Târgul locurilor de muncă din cadrul expoziției „Fabricat în Moldova-2023”

AlbasatTV, Nisporeni

Natalia Gavrilița a discutat cu locuitorii din raionul Nisporeni despre măsurile Guvernului de susținere a populației

AlbasatTV, Nisporeni

Cod galben de ninsori și ghețuș

AlbasatTV, Nisporeni

IMPORTANT! Cum să ne protejăm de incendiile provocate de sobe. Recomandările pompierilor nisporeneni

AlbasatTV, Nisporeni

FAO și Japonia ajută gospodăriile rurale moldovenești să depășească efectele crizei

AlbasatTV, Nisporeni

Clasă pentru copiii refugiați din Ucraina, deschisă la Nisporeni. Olesea Șevcenko: „Suntem recunoscători”

AlbasatTV, Nisporeni

Prevenirea cancerului de col uterin trebuie să fie o prioritate pentru autorități și populație

AlbasatTV, Nisporeni

Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău: Este tragedia întregii umanități

AlbasatTV, Nisporeni

Israel a donat spitalelor din Moldova dispozitive medicale pentru asistarea nou-născuților

AlbasatTV, Nisporeni

Curtea Constituțională respinge sesizarea Partidului Șor privind starea de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment