ALBASAT
Societate

PPPDA propune suspendarea penalităților fiscale în circumstanțe provocate de COVID-19

Deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu și Alexandru Slusari, propun suspendarea penalităților fiscale pentru companiile care resimt o povară suplimentară ca efecte negative ale răspândirii epidemiei cu COVID-19. Propunerea se conține într-o inițiativă legislativă de modificare și completare a unor acte legislative în contextul acțiunilor de contracarare a pericolelor legate de circumstanțele epidemiei de coronavirus de tip nou și consecințele sale în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit autorilor, acest proiect de lege este destinat să sprijine sectorul privat. Este vorba despre amendamente la legislația cu privire la activitatea băncilor, și anume completarea cu prevederi care permit ajutoare de stat băncilor în condițiile unor pandemii, epidemii, cataclisme naturale, alte situații excepționale de mare impact.

În opinia deputaților, acest fapt ar permite BNM să stabilească prin actele sale normative cerințe noi de prudențialitate, provizioane și capital normativ pentru asemenea situații excepționale, astfel încât să poată facilita prin intermediul acțiunilor sale acordarea unor vacanțe la credite bancare și alte facilități agenților economici afectați de circumstanțe neprevăzute în procesul de restituire a creditelor bancare.

Totodată, se propune introducerea în Codul Fiscal a câtorva prevederi noi, care vor ușura situația sectorului privat în cazul unor restanțe la plata impozitelor și altor obligații fiscale, ca urmare a circumstanțelor provocate de situați excepționale, cum este și epidemia COVID-19.

Related posts

Parlamentul a luat act de demisia directorului CNA și a doi adjuncți

AlbasatTV, Nisporeni

CNAS a finanțat ultima tranșă a indemnizațiilor pentru inapacitate de muncă

Albasat

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă desfășoară o campanie de vizite la angajatori: „Un loc declarat – un nou angajat – un viitor asigurat”

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment