Nisporeni

Primăvara a fost întâlnită cu cântece în raionul Nisporeni

Primăvara a fost întâlnită cu cântec de artiştii din raionul Nisporeni, care au organizat un concert online, pentru a bucura toţi spectatorii cu melodii de suflet şi pentru a le ura tot ce este mai bun. Astfel, astăzi a fost postat pe reţelele de socializare a Consiliului Raional Nisporeni concertul din cadrul festivalului  „Mărţişor”, desfăşurat în cea de-a  55-a ediţie.

Au fost  emoţii, fiindcă, un an de zile am cântat, dar ştiţi, când natura reînvie, atunci cu mare drag se deschide sufletul, se deschide inima şi aducem pentru public, pentru spectatori, cele mai frumoase melodii.” a spus Aliona Viscun, regizor la casa cultură din Nisporeni.

Concertul a fost organizat de Secţia Cultură şi Turism Nisporeni, iar la acesta au participat mai mulţi artişti raionali, dar şi elevii şcolii de muzică din oraşul Nisporeni. Cea de a doua etapă de închidere a festivalului rămâne încă nestabilită.

„Astăzi am organizat un concert în carul festivalului „Mărţişor”, ediţia 55. În cadrul festivalului mai avem de organizat închiderea mărţişorului. Locul rămâne de stabilit. Astăzi am adus buna dispoziţie locuitorilor raionului prin cântecele noastre, prin melodiile care au fost interpretate de artiştii din scenă. Le dorim tuturor sănătate, o primăvară frumoasă şi „La mulţi ani!”. „ a menținat Lilian Zbîrnea, șeful secţiei cultură Nisporeni.

Mărțișorul a devenit cunoscut în toată lumea, fiind inclus, în anul 2017, pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Fiind o tradiție respectată de generații la rând, mărţişorul stă la originea unei minunate sărbători cu care începe fiecare primăvară în Moldova – Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, ce datează din 1967, fiind organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.  

La începutul primăverii, la Chișinău și în toată țara au loc evenimente la care participă interpreți și colective artistice din Republica Moldova și de peste hotarele ei. Cu această ocazie, OCI „Moldova-Concert” organizează în fiecare an concerte spectaculoase pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”. Astfel, venirea primăverii este sărbătorită cu adevărat, aducând bucurie, pace și speranță pentru toată lumea.

Related posts

Grădiniţă modernă în Ciutești, Nisporeni. Instituţia a fost renovată cu suportului Guvernului României

Albasat

ULTIMA ORĂ! 21 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Nisporeni

Albasat

Plouă abundent la Nisporeni. După mai multe săptămâni însorite, au revenit ploile

Albasat