Societate

Propunerile grupului de lucru creat pentru a soluționa criza în agricultură

Grupul de lucru creat pentru a soluționa criza în agricultură propune identificarea soluțiilor suplimentare pentru majorarea compensațiilor pentru agricultori. Totodată, propune ca agricultorii care au fost afectați de secetă și alte calamități naturale să fie scutiți în perioada următoare de achitarea taxelor aferente salariilor. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, transmite IPN.

„O mie de lei la hectar nu pot rezolva problema agricultorilor”, a declarat Alexandru Slusari. Platforma DA insistă pe alocarea a 500 de milioane de lei, față de 200 de milioane identificate.

Grupul de lucru a ajuns la concluzia că este necesar de adoptat legea specială cu privire la reeșalonarea, cel puțin pentru 12 luni, a datoriilor agricultorilor față de băncile comerciale și organizațiile nebancare.

Alexandru Slusari spune că în portofoliul de creditare puțin peste trei miliarde de lei sunt creditele agricultorilor. În sectorul nebancar sunt peste un miliard de lei. „Această sumă trebuie să fie reeșalonată în mod legal, timp de un an, fără calcularea penalităților, fără sechestrarea bunurilor agricultorilor de către bănci”, a menționat parlamentarul.

Platforma DA insistă ca săptămâna viitoare să fie convocată ședința Parlamentului pentru a pune în aplicare soluțiile discutate. Vineri, 14 iunie, va avea loc o întrevedere la nivel de fracțiuni parlamentare, cu participarea membrilor Guvernului.

Grupul de lucru a fost creat la începutul acestei săptămâni, în urma discuțiilor dintre patru formațiuni: Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Din grup fac parte câte un membru din fiecare fracțiune parlamentar

Related posts

Detalii despre explozia din sectorul Botanica

Albasat

Смерть шестилетнего мальчика из Хынчешть произошла в результате удушья

Albasat

„Într-o societate democratică trebuie să existe și alte opinii” INTERVIU cu Ambasadorul României la Chișinău (VIDEO)

Albasat

Leave a Comment