Portal de știri
Nisporeni Societate

Reducerile la procurarea poliţei medicale, valabile şi în acest an

https://youtu.be/xEspj0gaSJE

Până la data de 31 martie mai multe categorii de persoane pot beneficia de reduceri la procurarea poliței de asigurare medicală. Dacă unii cetățeni deja și-au respectat obligativitatea, unii încă au ezitat să o cumpere. Pe ce sunt cheltuite fondurile și în ce mod beneficiază cetățenii de acești bani, a explicat Oleg Belsbas, directorul Agenției Teritoriale Vest.

Din 12 mlrd 287 mln, aproximativ 98,45% merg pentru prestarea de servicii medicale. Procentul este destul de mare. Cea mai mare sumă pentru anul 2022 o are asistenţa medicală spitalicească, 6 mlrd 408 mln, comparativ cu anul trecut este o creştere cu 561 mln”, a subliniat Oleg Belbas, directorul Agenției Teritoriale Vest.

Procentul persoanelor neasigurate per raionul Nisporeni este destul de mare. Directorul Agenției Teritoriale Vest ne explică care este cauza.

Persoane neasigurate per raionul Nisporeni, din totalul populaţiei de aproximativ 59 de mii, este de aproape 42 %. Procentul este destul de mare. Care este cauza? Să ne uităm şi la anul financiar. Populaţia nu vrea să cheltuie bani, mizând pe propria sănătate„, a mai adăugat Belbas.

Acesta vine cu un îndemn pentru cetățeni și explică de ce este atât de importantă procurarea poliței de asigurare medicală.

Cetăţeanul, când procură poliţa, trebuie să aibă un singur gând: eu îmi onorez obligativitatea, dar aş vrea ca anul care l-am achitat să fiu sănătos şi să trec controlul doar cu ţel profilactic. Persoanele asigurate, beneficiază de volumul serviciilor medicale care sunt incluse în programul unic: toate tipurile de servicii medicale, inclusiv asistenţă medicală primară, de ambulator, spitalicească şi servicii medicale de înaltă performanţă„, a mai precizat Oleg Belbas.

Deși au fost incluse mai multe prestații, iar bugetul a crescut, ceea ce conferă siguranță înaltă și calitatea produsului, totuși mulți ezită să procure asigurările. Reprezentanții Campaniei Naționale de Asigurări în Medicină recomandă procurarea asigurării până la 30 martie, pentru a beneficia de reduceri considerabile, de la 50 la 75%.

Related posts

Recomandări legate de traversarea frontierei cu automobile din regiunea transnistreană

Albasat

Pasajul din strada Alecu Russo intră în reparații

Albasat

AIPA a reluat finanțarea cererilor rămase fără acoperire în 2019

Albasat

Leave a Comment