Portal de știri
Nisporeni Societate

Reprezentanta PNUD în Moldova și directorul Biroului de Cooperare al Elveției, în vizită la Ciorești

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova și Guido Beltrani, director, Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova au vizitat miercuri, 2 noiembrie 2022, satul Ciorești. Cei doi au avut o întrevedere cu primarul Valeriu Guțu și cu președintele Asociației de Băștinași, Ion Triboi.

Discuțiile s-au axat pe rezultatele inițiativelor de implicare a localnicilor și a diasporei în dezvoltarea locală. În anul 2018, cu susținerea financiară a proiectului PNUD – Elveția „Migrație și dezvoltare locală” a fost lansat traseul turistic „Dor de Codru”, care unește localitățile Micleușeni, Dolna și Ciorești.

Traseul turistic a evoluat prin consolidarea capacităților antreprenorilor locali de furnizare a serviciilor turistice (inclusiv cazare și alimentație), iar infrastructura publică a fost modernizată prin pavarea căilor de acces spre obiectivele turistice și instalarea porților de intrare în zona turistică.

Oficialii au vizitat și atelierul meșterului popular Zaharia Triboi, care a beneficiat de susținere financiară din partea proiectului pentru dezvoltarea atelierului său. Zaharia Triboi are o experiență de peste 30 de ani de îmbinare a tradițiilor de olărit cu tendințele noi, experimentale de lucru cu ceramica.

Echipa PNUD și a Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova au vizitat și cantina socială din Ciorești „Taina Codrilor”, fondată de Asociația de Băștinași „Ciorești, baștina mea”, care oferă servicii de alimentație publică persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile.

Related posts

Consiliul Europei cere Moldovei să stopeze violenţa din locurile de detenție

Albasat

Cursul valutar oficial la 01.06.2022

Albasat

Cursul valutar oficial la 06.05.2021

Albasat

Leave a Comment