Portal de știri
Societate

Rusia cheltuiește 300 de milioane de dolari pe zi în războiul din Ucraina

Rusia a cheltuit mai mult de 300 de milioane de dolari pe zi pentru apărare luna trecută, în timp ce invazia Ucrainei continuă să stagneze, potrivit datelor ministerului de finanțe de la Moscova, scrie The Moscow Times. Cheltuielile pentru apărare ale Rusiei sunt de peste două ori mai mari decât dinainte de război.

Cheltuielile de apărare au crescut în fiecare lună de când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la șfârșitul lui februarie, în timp ce forțele armate ruse au eșuat să asigure o victorie rapidă și s-a mulțumit cu strategia capturării teritoriilor din est.

Dacă în februarie cheltuielile pentru apărare totalizau 369 miliarde de ruble (5,4 miliarde dolari), în martie s-au ridicat la 450 miliarde ruble (6,6 miliarde dolari), potrivit datelor ministerului, raportate prima dată de către ziarul The Moscow Times, varianta în limba rusă.

Luna aprilie a fost de departe cea mai scumpă lună, cu 628 miliarde de ruble cheltuite pentru apărare (9,2 miliarde dolari), adică 21 miliarde ruble, echivalentul a 308 milioane dolari, pe zi.

În luna aprilie 2022, cheltuielile de apărare ale Rusiei au fost mai mult decât dublul perioadei de dinainte de război – cu 233 miliarde ruble (3,4 miliarde dolari) cheltuiți în ianuarie 2022.

În aprilie 2021, cheltuielile de apărare au totalizat 275 miliarde ruble.

Între ianuarie și sfârșitul lui aprilie 2022, 1.681 trilioane ruble (24,6 miliarde dolari) din bugetul Rusiei au fost alocate pentru cheltuieli militare.

Suma este de trei ori mai mare decât cea cheltuită pentru educație, mai mult decât dublu față de cea cheltuită pentru sănătate și de zece ori mai mare decât cea cheltuită pentru conservarea și managementul mediului.

Related posts

Deficitul de medici se răsfrânge asupra accesului deținuților la asistența necesară, IDOM

AlbasatTV, Nisporeni

Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic

Albasat

A crescut numărul de materiale în care sursele nu răspund la telefon sau refuză să comenteze

Albasat

Leave a Comment