Fără categorie

Șase autovehicule noi au intrat în dotarea Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal

Activitatea de intervenție la hotare a Poliției de Frontieră a primit un suport imens din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM). Declarația aparține lui Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, și a fost făcută la ceremonia de donație a șase automobile din partea EUBAM către Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, transmite IPN.

„Nu este prima donație din partea misiunii EUBAM. Este un suport enorm pentru activitățile noastre de intervenție, atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere a frontierei de stat”, a declarat Rosian Vasiloi.

Șeful Poliției de Frontieră a menționat că, la rândul lui,  Guvernul Republicii Moldova va procura tehnică specială și de mobilitate pentru a asigura securitatea frontierei de stat.

Despre utilitatea donației a vorbit și Iurie Ceban, directorul interimar al Serviciului Vamal. „Evenimentul de astăzi este încă o confirmare a bunei colaborări între Serviciul Vamal și alte instituții de stat cu Misiunea Europeană de Asistență la Frontieră”, a spus Iurie Ceban.

Cheile mașinilor au fost oferite de Slawomir Pichor, șeful misiunii EUBAM, care a menționat că donația va întări securitatea la frontiera Republicii Moldova și la modernizarea serviciilor vamale oferite la hotare.

După ceremonie și alocuțiunile oficialilor, a avut loc o demonstrație de intervenție a echipelor mobile ale Poliției de Frontieră.

Related posts

Cursul valutar oficial la 31.10.2020

Albasat

O fabrică de conserve din regiunea transnistreană și-a triplat productivitatea de recoltare a conopidei și broccoli pentru congelare, datorită unui echipament modern oferite de USAID

Albasat

Afacere de succes la Nisporeni: Cel mai mare frigider pentru păstrarea fructelor, construit la Șișcani

Albasat

Număr record de cazuri noi confirmate de Covid-19 în Nisporeni: 27 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Albasat

Alte 968 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Afacere de succes la Nisporeni. Agricultura are viitor

Albasat

Afacere cu biomasă: 14 instituții publice din Ungheni și Nisporeni folosesc energie regenerabilă, produsă din brichete de deșeuri agricole

Albasat

Al cincilea deputat părăsește Pro-Moldova

Albasat

Crește numărul de cazuri de Coronavirus în raionul Nisporeni. Află care sunt cele mai noi date prezentate de CSP Ungheni

Albasat

Sistem de iluminare modern la grădiniță din satul Zberoaia, raionul Nisporeni. Instituția a fost renovată cu cuportul guvernului României

Albasat

Leave a Comment