Nisporeni

Scriitorul umorist Grigore Drăgan, originar din Seliște, Nisporeni, își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare

Poetul umorist, epigramistul, satiricul Grigore Drăgan, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova Grigore Drăgan, împlinește astăzi vârsta de 70 de ani.

Acesta s-a născut pe data 5 februarie 1951, în comuna Selişte, raionul Nisporeni. Este absolvent al Universităţii de Stat din Moldova, facultatea de Litere. Posedă bunul simţ al umorului şi determină caracterul omului după felul lui de a zâmbi.

Între anii 1973-1979 a activat în calitate de director al Asociației raionale de comerț cu cărți, iar din 1979 și până în anul 1991 a îndeplinit funcția de director al sistemului centralizat de biblioteci Nisporeni. În perioada 1992-2013, a ocupat funcțiile de șef al Direcției raionale de Cultură Nisporeni și specialist principal în probleme cultură, tineret și sport. În 1970 a publicat în revista „Chipăruș” aforisme, epigrame și maxime. A colaborat la „Literatura și arta”, „Viața satului”, „Moldova Suverană”, „Urzica”, „Flux”, „Perpetuum” ș.a. A debutat editorial cu volumul „Între patru ochi” (1992), care include epigrame, catrene umoristice, aforisme, maxime și constatări.

A editat cărțile „Scara dragostei” (1996), „Zâmbetul de pe urmă” (2001), „Surâsuri cu dinți”, „Facă-se voia femeii”, „Sfaturi necesare pentru mic și mare”, „Ghicitori pentru minori” (2011). A organizat în Nisporeni cinci ediții ale Festivalului de Satiră și Umor „La Hanul lui Păcală”. Este inițiatorul și directorul Festivalului Republican de Epigramă „La baștina lui Efim Tarlapan”. Grigore Drăgan a participat la mai multe festivaluri de satiră și umor (Nisporeni, Vaslui, Cluj, Mizil, Chișinău etc.). Este inclus cu epigrame și aforisme în 19 antologii apărute în România și R. Moldova. În curs de apariție se află volumul „Zâmbete pe sub mustață”.

Epigramistul din Nisporeni este apreciat în toată republica, dar și peste hotare.

Related posts

15 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

Mai multe persoane ce prestau ilegal servicii de reparație a automobilelor în Nisporeni, identificate de INI

Albasat

COVID-19 Nisporeni: Două cazuri de infectare și un deces, înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Leave a Comment