Portal de știri
Actualitate

Se scumpesc țigaretele

În Monitorul Oficial din 24 noiembrie curent a fost publicată Legea pentru modificarea art.9 din Legea bugetului de stat pentru anul 2017, precum și Decretul de promulgare al respectivei legi.

Potrivit legii, prețul minim de comercializare al țigaretelor cu filtru, ovale, va fi de 10 lei, iar cel al țigaretelor fără filtru, cu muștiuc, va constitui 12 lei.

Reamintim că, prin Legea bugetului de stat pentru anul 2017 a fost introdus conceptul de “preț minim de comercializare cu amănuntul pentru țigarete”, acesta fiind stabilit pentru țigaretele cu filtru de 16 lei, iar pentru țigaretele fără filtru – 7 lei. Necesitatea prevederii unui preț minim de comercializare cu amănuntul pentru țigarete a avut drept obiective sporirea veniturilor la bugetul de stat, dar şi protecția sănătății populației și a pieței interne.

Pe de altă parte, unul din obiectivele majorării prețului de comercializare cu amănuntul al țigaretelor constă în reducerea consumului de tutun și a cheltuielilor anuale pentru sănătate legate de maladiile provocate de consumul de tutun. Potrivit documentului, aceste cheltuieli sunt estimate la peste 880 mil. lei anual. Totodată, estimările costurilor economice ale productivității pierdute legate de tutun, din cauza deceselor premature, spitalizării și tratamentului ambulatoriu au ajuns la circa 1,83 mil.lei.

Related posts

A băut un pahar de zeamă de varză în fiecare zi timp de o săptămână! Iată ce s-a întâmplat cu ea…

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 08.08.2017

FAKE NEWS. Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook și de ce nu trebuie să-ți schimbi urgent parola

Leave a Comment