Portal de știri
Societate

Se simplifică procedurile de tranzit feroviar al mărfurilor pe teritoriul Ucrainei

Procedurile de tranzit feroviar al mărfurilor pe teritoriul Ucrainei, cu destinația Republica Moldova și România, precum și pe teritoriul Republicii Moldova, cu destinația Ucraina și România, vor fi simplificate. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Protocolului nr. 2, care prevede modificarea Acordului cu Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar, transmite IPN.

Proiectul Protocolului prevede modificări privind eliminarea operațiunilor controlului dublu, iar în unele sectoare a controlului triplu al autorităților vamale și de management al frontierei. Prin acestea, va fi asigurată facilitarea controlului vamal și de frontieră a garniturilor feroviare și brigăzilor de locomotive, care traversează teritoriul Republicii Moldova și al Ucrainei.

Totodată, implementarea proiectului va permite modificarea lanțurilor logistice prin redirecționarea transportului de mărfuri de pe segmentul rutier pe cel feroviar. Astfel va fi micșorată sarcina pe drumurile rutiere naționale, ceea ce va duce la majorarea volumelor de mărfuri aflate în tranzit prin teritoriul Republicii Moldova.

Related posts

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale repetate din Călinești

Albasat

66 de cazuri noi de COVID-19

Albasat

Распространение коронавируса генерирует дополнительные источники дезинфляционного давления

Albasat

Leave a Comment