ALBASAT
Societate

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat prim-ministrul acestei țări, Pedro Sanchez, relatează The Guardian.

Guvernul spaniol este pe cale să declare starea de urgență ca răspuns la pandemia de coronavirus care a început să afecteze din ce în ce mai mult țara. Măsuri drastice vor fi luate pentru a putea opri infectările cu coronavirus.

Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, iar 120 de persoane au murit. Într-o conferință de urgență, vineri, prim-ministrul Spaniei a anunțat că întreg guvernul se va reuni sâmbătă pentru a activa articolul 116 al Constituției, cel prin care se decretează starea de urgență în întreaga țară.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Articolul nu a mai fost activat din 2010, atunci când el a fost folosit ca răspuns la o grevă a controlorilor de trafic. Starea de urgență va fi în vigoare timp de două săptămâni, dar ar putea fi prelungită cu acordul parlamentului de la Madrid.

Related posts

PAS cere CEC să anuleze noua circulară privind finanțarea campaniei prezidențiale

Albasat

Coletele blocate în oficiile poștale sunt stocate pe o perioadă nedeterminată de timp

Albasat

Italienii pot ieşi din casă doar pentru trei motive. „Poliţia ne întreabă unde mergem. Trebuie să dovedim cu hârtie scrisă”

Albasat

Leave a Comment