Portal de știri
Nisporeni Societate

Sportivii Ionuț Triboi și Marcel Andronache, apreciați cu diplome de către Primăria orașului Nisporeni

Sportivii nisporeneni Ionuț Triboi și Marcel Andronache au fost au fost apreciați cu diplome de către Primăria orașului Nisporeni, pentru rezultate deosebite și locuri de frunte în cadrul Campionatului Mondial de Lupte pe Plajă, Constanța 2022.

Ionuț Triboi a devenit vicecampion mondial la Lupte pe Plajă Under 17 în categoria de greutate 60 kg, iar Marcel Andronache a luat medalia de bronz în categoria de greutate 50 kg.

Tinerii sportivi au fost primiți cu pâine și sare în incinta primăriei orașului, acolo unde primarul Grigore Robu le-a înmânat diplomele.

La eveniment au fost prezenți și antrenorul Grigore Ciorici împreună cu directorul Școlii Sportive din Nisporeni Grigore Brașoveanu, care și-au exprimat bucuria pentru rezultatele aduse de tinerii sportivi.

„Astăzi ne bucurăm de un rezultat al muncii noastre, mai ales a Secției de lupte libere pe care o avem în Nisporeni, de rezultatele pe care le-au obținut acești doi băieți la campionatele mondiale și europene la disciplina lupta pe plajă. Mă bucur că tradiția aceasta de lupte continuă la cel mai înalt nivel. Noi tot timpul am avut în cadrul școlii sportive din raionul Nisporeni sportivi de performanță înaltă. Băieții aceștia au făcut primul pas pe arena internațională și s-au manifestat foarte bine. Este un început de bun augur”, a menționat Grigore Brașoveanu.

Atât directorul Școlii Sportive Grigore Brașoveanu, cât și antrenorul Grigore Ciorici, au accentuat faptul că în spatele rezultatelor sportivilor se află o muncă considerabilă, ce se datorează unui efort comun al sportivilor, antrenorilor, părinților tinerilor și autorităților.

„Noi nu trebuie să ne facem iluzii că ei în fiecare an să aducă medalii, fiindcă medaliile nu se aduc așa ușor, este o muncă foarte mare și ele cer eforturi considerabile. Este vorba de munca sportivilor, a antrenorilor, aportul financiar al părinților. Ca să-i scoatem pe acești băieți pe arena internațională noi trebuie să facem toți un lucru – trebuie să ne unim eforturile. Toate competițiile internaționale au cheltuieli foarte mari. Acolo nu se uită nimeni că ești sărac, că ești bogat. De aceia eu vreau să mulțumesc părinților pentru aportul lor financiar, fiindcă fără ei ar fi fost foarte greu, aportului antrenorilor, din toate punctele de vedere, și mulțumesc primăriilor”, a declarat Grigore Brașoveanu.

„E un început de cale. Sperăm pe viitor să fie rezultate și mai înalte atât la lupta pe plajă cât și la tradiționalele lupte libere. Mă bucur mult că pe lângă noi, ca antrenori, avem și alți „antrenori” – primăria orașului Nisporeni și Vărzărești, părinții, directorul școlii sportive, eu pe toți îi socot ca antrenori, fiecare își are aportul lui pentru dezvoltarea sportului. Mă bucur că nu sunt indiferenți. (…)

Mă bucur și vreau să mulțumesc pentru susținerea școlii sportive primăriei, părinților, e mai greu să aduci așa rezultate frumoase. Sper pe viitor să continuăm tot așa și cum se spune sportul este un ambasador, mai ales pentru orașul Nisporeni, care are lupte, haltere, promovăm faptul ca copiii să ducă un mod sănătos de viață, indiferent dacă sunt rezultate sau nu, dar ei ca sportivi sunt altfel văzuți, se simt mai bine și altfel gândesc. Cum se spune: Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă. Ne bucurăm pentru voi, pentru toată echipa”, a adăugat Grigore Ciorici.

Cei prezenți la evenimentul de decernare a diplomelor au remarcat faptul că văd speranțe olimpice în cei doi sportivi.

Campionatului Mondial de Lupte pe Plajă s-a desfășurat în perioada 1-4 septembrie, pe Plaja Neversea, din Constanța, România. Alături de Ionuț Triboi și Marcel Andronache au mai participat și alți discipoli ai Secției Lupte Libere din cadrul Școlii Sportive Nisporeni.

Acestea nu sunt unicele rezultate bune ale celor doi sportivi. În iulie 2022 Ionuț Triboi a devenit vicecampion european, după ce a cucerit medalia de argint, la categoria 60 kg, în cadrul Campionatului European de lupte de plajă U17, din Katerini-Pierria, Grecia. În octombrie 2021, atât Ionuț cât și Marcel au adus locuri de frunte de la turneul internațional de lupte libere din Sliven, Bulgaria.

Cei doi au luat parte și la mai multe campionate naționale, care i-au pregătit pentru competițiile la nivel internațional.4

Related posts

Facebook are 30 de zile la dispoziție să rezolve un caz de poluare din Oceanul Pacific

Albasat

Femeia care și-a abandonat pruncul în scara unui bloc de locuit mai are doi copii acasă

Albasat

Cinci ani de la canonizarea Sfântei Cuvioasei Maici Agafia de la mănăstirea Cușelăuca

Albasat

Leave a Comment