Portal de știri
Nisporeni Societate

Stadionul din Nisporeni va fi, în premieră, gazda unui eveniment fotbalistic major

Stadionul din Nisporeni va fi, în premieră, gazda unui eveniment fotbalistic major. Este vorba despre finala Cupei Moldovei Moldtelecom, între Sfîntul Gheorghe Suruceni – Sheriff Tiraspol. Decizia a fost luată vieri, 6 mai, după ce o Comisie specială a FMF a inspectat și a validat noua arenă sportivă din Nisporeni. Partida este programată pentru 21 mai, de la ora 20.00 și va fi transmisă în direct de postul public de televiziune. 

Federația Moldovenească de Fotbal extinde astfel aria geografică a meciurilor de anvergură, oferindu-le amatorilor de fotbal din țară posibilitatea de a savura atmosfera fotbalistică de top în localitățile lor. Până în prezent finalele de Cupă sau Supercupă s-au jucat în Chișinău, Tiraspol, Orhei și Bălți. Astfel Nisporeni va fi al 5-lea oraș, care va fi gazda unui eveniment fotbalistic major.  

Federația de fotbal a contribuit esențial la darea în exploatare a edificiului sportiv din Nisporeni, oferind fotolii individuale pentru spectatori, sistem de iluminare nocturnă și gazonul de iarbă naturală, care este întreținut de specialiști angajați de FMF. 

Arena din Nisporeni are o capacitate de 5200 de locuri. Mai mult de jumătate dintre ele sunt acoperite. Stadionul se află în administrarea Consiliului raional din localitate. Complexul sportiv dispune de o parcare pentru câteva sute de mașini, o sală de sport și un hotel modern. Stadionul este finisat în proporție de 99% și are șanse mari să fie omologat de UEFA pentru meciuri internaționale.

Autoritățile publice locale și-au asumat angajamentul de a finaliza în totalitate lucrările până la finala Cupei Moldovei Moldtelecom.   

Related posts

Последние накопленные данные о пересмотре пенсий

Albasat

Proiectul bugetului municipal prevede un deficit de circa 1,3 miliarde de lei

Albasat

Bilanț îngrijorător în România. Încă o zi cu creștere uriașă a infectărilor

Albasat

Leave a Comment