Portal de știri
Societate

Statul alocă 800 de mii de euro pentru auditul extern al datoriei SA Moldovagaz

Statul acordă 800 de mii de euro din Fondul de rezervă pentru auditul extern al datoriei SA Moldovagaz către Gazprom și Factoring Finance. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Guvern, iar banii se alocă Agenției Proprietății Publice, transmite IPN.

Conform contractului semnat pe 10 august cu companiile Wikborg Rein Advokatfirma A.S. din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co. Limited din Marea Britanie, auditul va presupune elucidarea cu exactitate a constituirii datoriei Moldovagaz față de concernul rus, pentru gazele naturale livrate malului drept, în perioada din 27 august 1991 şi până la 31 octombrie 2021.

În procesul de verificare vor fi analizate modul în care au fost repartizate de către Moldovagaz și întreprinderile predecesoare plățile pentru consumul de gaze între consumatorii de pe malul drept și cel stâng. La fel, auditorii se vor concentra pe evaluarea activelor transmise anterior către Gazprom ca decontare (parțială) a datoriilor pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept și vor efectua, la necesitate, reevaluarea acestor active.

De asemenea, va fi verificată legalitatea cesionării creanțelor Gazprom către Factoring Finance.

Caietul de sarcini a contractului de audit prevede desfășurarea misiunii în câteva etape, iar efectuarea plăților se va realiza pe măsura livrării rezultatelor.

Related posts

Nicu Popescu: 1200 de concetățeni de-ai noștri din Rusia au solicitat titluri de călătorie

AlbasatTV, Nisporeni

Focul Haric de la Ierusalim va fi adus pe 1 mai

Albasat

CNAS a transferat instituțiilor bancare mijloacele bănești destinate achitării pensiilor

Albasat

Leave a Comment