ALBASAT
Societate

Ștefan Gațcan a câștigat alegerile din Hâncești

Partidul Socialiștilor va mai avea un mandat în Parlament. Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, a învins la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38: Hâncești, acumulând cel mai mare număr de voturi, transmite IPN.

După procesarea tuturor proceselor-verbale, Ștefan Gațcan a acumulat 5 539 de voturi. Acesta este urmat de candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, pentru care și-au dat votul 4 554 de alegători.

Candidatul Partidului Democrat, Ion Mereuță, a acumulat 1 810 de voturi, candidatul indepedent Grigore Cobzac – 1 792, iar candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a acumulat 346 de voturi.

La scrutinul de duminică au participat 14 401 de votanți, rata de participare constituind 23,33%. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Ștefan Gaţcan este de meserie medic obstetrician-ginecolog. Acesta este conferențiar, profesor universitar, doctor în științe medicale și ecograf. A fost director al Institutului Mamei și Copilului din 2012 și până la începutul anului 2016. În prezent este directorul general al Centrului Medical Extramed, pe care l-a fondat în anul 1999. Este angajat și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Related posts

Alte 653 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Cursul valutar oficial la 21.05.2024

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul a denunțat în sesiune trecută opt acorduri încheiate pe platforma CSI

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment