Portal de știri
Societate

Tamara Chișca-Doneva de la CSJ, suspendată din funcție

Vicepreședinta Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva, care exercita și interimatul funcției de președinte, a fost suspendată din funcție până la emiterea unei decizii definitive în cauza de îmbogățire ilicită. O hotărâre în acest sens a fost adoptată vineri de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Chestiunea a fost examinată cu ușile închise. În urma deliberărilor, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a anunțat că judecătoarea este suspendată din funcția administrativă până la pronunțarea unei decizii definitive în cauzul în care este vizată. Hotărârea Consiliului poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Interimatul funcției de președinte va fi asigurat de către judecătoarea Svetlana Filincova.

La sfârșitul lunii martie, CSM și-a dat acordul pentru efectuarea percheziției în privința magistratei Chișca-Doneva, cercetată pentru îmbogățire ilicită, după ce un demers în acest sens a fost depus de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Judecătoarea a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde a fost recunoscută în calitate de bănuită. Tamara Chișca-Doneva nu își recunoaște vina.

Related posts

Peste 126 de milioane de dolari, trimiși din străinătate în august

Albasat

Мужчину из Григориополя поместили под арест из-за нарушения им режима самоизоляции

Albasat

Școlile – deschise, prezența – protejată, cere OMS și UNICEF

Albasat

Leave a Comment