Portal de știri
Societate

Termoelectrica continuă procesul de modernizare a rețelelor termice

Copiii din 27 de instituții de învățământ și locatarii a peste 350 de blocuri din sectorul Botanica al capitalei vor avea parte, din acest an, de servicii de termoficare mai fiabile și calitative, precizează Termoelectrica într-un comunicat de presă. Furnizorul de energie termică anunță că a desfășurat lucrările de modernizare a unui important tronson de conducte termice primare, din str. Sarmizegetusa, cuprins între bulevardul Cuza-Vodă și str. Burebista, cu o lungime de 840 de metri și diametrul de 700 mm, transmite IPN.

Directorul general al întreprinderii, Veaceslav Eni, a declarat, în cadrul unei vizite pe șantierul de lucru, că Termoelectrica și-a asumat să aleagă un drum al îmbunătățirii serviciilor prestate celor peste 500 de mii de consumatori, un drum al modernizărilor. „Acest lucru ne reușește și aici, unde efectuăm o lucrare care ne va permite să prestăm servicii de termoficare mai calitative, minimalizând riscul de deconectări în plin sezon de încălzire”, a adăugat Veaceslav Eni.

Până acum, s-au făcut cu succes lucrările de montare a noii rețele termice, iar din 15 iulie au început lucrările de amenajare a teritoriului: asfaltarea trotuarului, a carosabilului și restabilirea gazonului. |

Modernizarea respectivă face parte Planul de Investiții pentru anul 2020 și va dura până la sfârșitul acestei săptămâni. În total, Termoelectrica urmează să reabiliteze în acest an, 14 tronsoane de conducte termice, cu lungimea totală de cca 5,5 km. De asemenea, urmează să fie restabilit stratul de izolație termică la circa 6,5 km de conducte termice cu pozare supraterană.

Related posts

Siegfried Mureșan: În Moldova vor veni fonduri europene pentru redresarea economiei

Albasat

Milsami s-a calificat în sferturile Cupei Moldovei

Albasat

Un șofer de autobuz din Franța se află în moarte cerebrală după ce nu a vrut să lase să urce un grup fără bilete și măști

Albasat

Leave a Comment