ALBASAT
Societate

Traficul prin majoritatea punctelor de trecere a frontierei va fi restabilit din 24 mai

Începând cu ziua de luni, 24 mai, ora 08.00, traficul prin majoritatea punctelor de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri. Singurul punct care rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, întrucât partea română nu reia deocamdată activitatea acestuia, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din țările vecine, din data de 14 martie 2020 a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. În prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei sunt deschise traficului.

În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța și necesitatea informării doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Related posts

Cristina Țărnă: Este un fals să spui că procuratura nu se poate autosesiza în baza informaților publice

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

Varianta Delta încă rămâne dominantă, dar cedează teren în fața tulpinii Omicron

Albasat

Leave a Comment