ALBASAT
Societate

Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide vor fi lichidate

Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide, care mai există astăzi în unele blocuri locative din municipiul Chișinău, vor fi lichidate, iar în locul acestora vor fi construite platforme pentru colectarea separată a deșeurilor menajere solide în preajma acelor blocuri. Un proiect de decizie în acest sens a votat Consiliul municipal Chișinău, la ședința de joi, 6 februarie, transmite IPN.

Consilierul Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Ina Coșeru, autor al proiectului, a spus pentru IPN că până la începerea lucrărilor de construcție a platourilor și până a fi lichidate tuburile, va fi făcut un studiu pentru a afla numărul de tuburi existente în oraș și numărul platformelor care trebuie construite. Studiul va fi efectuat de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare, care totodată va recomanda și tipurile de platforme, care vor fi construite.

Toate activitățile vor fi desfășurate în acest an. Până pe 15 martie urmează să fie făcut studiul, lichidarea tuburilor – până pe 31 iulie, iar platformele trebuie să fie construite până pe 31 decembrie.

Pentru realizarea proiectului, în bugetul municipiului Chișinău pentru 2020, sunt prevăzute 10 milioane de lei.

Related posts

CEC solicită anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber

Albasat

Condiții mai bune pentru elevii gimnaziului din Mereșeni, cu suportul Japoniei

AlbasatTV, Nisporeni

Directorul IPRE constată cu regret antrenarea Procuraturii în reglări de conturi

Albasat

Leave a Comment